De klassieke massages

De anti-stressmassage is een combinatie van verschillende massagetechnieken. Bij deze massage krijgen je spieren extra aandacht en automatisch richt ik me voornamelijk tot de meest gespannen spieren. Het is een iets “hardere” massage dan de ontspannende massage, waar ik me vooral richt op het mentaal welzijn.

Bij de lichaamsmassage van 60 minuten wordt het lichaam volledig gemasseerd met uitzondering van hoofd en voeten. Bij de lichaamsmassage worden hoofd en voeten meegemasseerd en komen enkele punten van de Japanse gezichtsmassage erbij. 

Bij elke massage wordt steeds gebruik gemaakt van natuurlijke oliën en essentiële oliën aangepast aan de nood. 

Bij elk van bovenstaande massages wordt steeds de nadruk gelegd op waar de meeste klachten zitten. Het zijn ook de meest gevraagde massages. 


De Buikmassage

De buikmassage is minder gekend dan de "gewone" rugmassage of lichaamsmassage.De buik wordt nochtans beschouwd als "de tweede hersenen" en is vaak behoorlijk gespannen. Veel mensen hebben last van het prikkelbare darmsyndroom of van hun darmen in het algemeen, voelen spanningen in hun ingewanden en hun maag, hebben last met hun vertering, enz...Door het masseren van de buikholte, wordt op de concentratie gewerkt, door het masseren van de dikke darm, op de weerstand tegen emoties.Door het masseren van de zones van de milt, bestrijdt men vermoeidheid en depressie en door het masseren van de lever en de galblaas, verjaagt men de angst.Het gebruik van specifieke etherische oliën zal de massage extra ondersteunen.Na deze massage zal niet alleen de buik veel soepelder aanvoelen, maar zal men zich ook in het algemeen ook meer "opgelucht en vrij" voelen.


De hotstone massage

Hotstone therapie is een geweldig intense warmte massage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Na het leggen van de warme stenen op het lichaam word je verder los gemasseerd met de stenen en de handen. Een hotstone massage zorg voor een diepe relaxatie en ontspanning.Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt de hotstone massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert. Tenslotte is de Hot Stone massage geschikt voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en wil relaxen.

De Japanse gezichtsmassage

De Japanse gezichtsmassage is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtsweefsels, drukpunten en meridianen behandelt volgens de Japanse medische traditie. Elk deeltje, van je schouders tot je kruin, krijgt de nodige aandacht met specifieke en aangepaste massagetechnieken. Japanse gezichtsmassage is uniek en kan niet vergeleken worden met andere types van gezichtsmassages. Het is een combinatie van verschillende technieken.Omdat spannende nekspieren de bloeddoorstroming en de beweeglijkheid van het hoofd beperken, krijg je eerst een nek- en schoudermassage. Daarna worden de gezichtshuid en –spieren behandeld.De meridianen (energiebanen) op het gezicht worden gestimuleerd alsook de acupunctuurpunten. Daardoor kan men bepaalde gezichtsproblemen behandelen, overspannen weefsels losmaken, rimpels voorkomen, spanningen loslaten,… Na de gezichtsmassage zal het gezicht gifstoffen en gassen opgeslagen hebben die loskwamen van het spierweefsel. Via het lymfatische systeem kan deze ongewenste materie op een natuurlijke manier verwijderd worden.We sluiten af met een massage van het hoofd, de hoofdhuid en de oren. Een aantal belangrijke meridianen doorkruisen het hoofdoppervlak en een manuele stimulatie van deze meridianen en punten kan het uiterlijk van het haar verbeteren en zal eveneens helpen om hoofdpijn, migraine, oorsuizingen en oorpijnen te verminderen.​​​​​​​Een Japanse gezichtsmassage is een traditionele kunst. Het heeft niet alleen een natuurlijke facelift effect, maar brengt ook de energie in het lichaam weer in balans. Ik gebruik voor de Japanse gezichtsmassage een olie specifiek voor deze massage. Ideaal is een kuur van 10 beurten met een tussentijd van 7 à 10 dagen.


​​​​​​​