De Dorn-Breuss behandeling

De Dorn methode is een zachte methode waarmee gewrichten en wervels kunnen worden gecorrigeerd. Een hele goede methode voor mensen die niet "gekraakt" willen of kunnen worden. 


De correcties die worden uitgevoerd, gebeuren ALTIJD in beweging! Daardoor accepteert het lichaam de correcties gemakkelijker. De cliënt krijgt eventueel ook zelfhulpoefeningen mee, waardoor men zelf de klachten de baas kan blijven. 

De Dorn methode is ideaal bij

     hoge en lage rugklachten

     nek- en schouderklachten

     whiplash

     scoliose

     hoofdpijn en migraine

     duizeligheid

     bekkenklachten en pijn bij het zitten

     uitstralingsklachten

     

Iedere Dornbehandeling wordt afgesloten met een Bruessmassage. Hierdoor wordt de balans in het lichaam hersteld. 


Reiki


Een Reiki  behandeling is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling met de bedoeling om het fysieke en spirituele welzijnsgevoel van de ontvanger te bevorderen. De universele energie van de Reiki word via bepaalde handposities doorgegeven. De Reiki gever kan bij de behandeling ook de handen een paar centimeter boven het lichaam houden.

Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is om te helen. Een Reiki behandeling werkt zeer rustgevend en bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de ontvanger. Zaken die niet in evenwicht zijn op mentaal, emotioneel of fysiek niveau worden gedurende de behandeling weer in evenwicht gebracht.

Voor en na een Reiki behandeling is het van belang dat je veel water drinkt. Dit komt doordat herstel van het zelfgenezende vermogen gaat altijd gepaard met een reinigingsproces op lichamelijk vlak. Afvalstoffen die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben opgehoopt komen weer losen worden door jouw organen verwijdert.


Fybromyssage


Fibromyalgie komt voor bij 2 tot 5% van de bevolking. De aandoening veroorzaakt vaak veel pijn en ongemakken met daarnaast ook verschillende andere symptomen van slaapstoornissen tot migraine. Elke fibromyalgiepatiënt is anders, maar elke fibromyalgiepatiënt is wel gebaat bij pijn- en stressverminderende behandelingen. Fibromyssage behandelt de "tender points" (gevoelige plaatsen) op het lichaam in combinatie met de klachten van de patiënt. Fybromyssage integreert tevens behandelingen uit de TMC (Traditional Chinese Medicine)

Fibromyssage ter bevordering van de nachtrust (45 min./€45)

Deze massage wordt het best zo kort mogelijk voor het slapen gegeven. De hele massage is erop gericht het parasympatisch systeem te activeren en zorgt voor een volledige ontspanning van lichaam en geest.

Fibromyssage tegen pijn in het algemeen (45min./€45)

Deze massage wordt voorafgegaan door een streching van de meridianen. Nadien wordt er gewerkt op maximum een 3-tal pijnpunten of pijnzones, waar men op dat moment het meeste pijn heeft of waar er het meeste last wordt ervaren. 

Fibromyssage tegen hoofdpijn (40min./€40)

Deze massage wordt voorafgegaan door een streching van de meridianen. Daarna wordt vooral gewerkt op het hoofd zelf om dmv massage en drukpunten de pijn te verminderen. 


​​​​​​​Tui-Na


Tui-Na is een belangrijke compontent in de Traditionele Chinese Geneeskunst en staat naast de accupunctuur, de Chinese kruiden en de Taichi-Qigong. 

Bij Tui-Na wordt druk uitgeoefend op de meridianen en specifieke punten, waardoor de Qi-stroom (lichaamseigen energie) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Volgens de Chinese Geneeskunst wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Als deze in balans is, voel je je meer onstpannen en vol levenskracht. Door een Tui-Na massage is het mogelijk een disbalans op te heffen. Een Tui-Na massage komt overeen met Shiatsu, alleen is het een massagetechniek die dieper en intensiever gaat door onder andere de roterende bewegingen tijdens de druk. Het kan daardoor op sommige plaatsen zeer gevoelig zijn. Dit is echter van tijdelijke aard. Na de massage ondervndt u een verkwikkende uitwerking welke enige tijd kan aanhouden. 


Een aantal klachten die je met Tui-Na kan behandelen: spanningshoofdpijn, migraine, stress, stijve nek, trapeziussyndroom, artrose, lage rugpijn, ischias, frozen shoulder, tenniselleboog, chronische klachten, pijnklachten,...


Guasha


Guasha-therapie is een "schraaptherapie" waarbij als het ware "de ziekte door gestagneerde energie" uit het lichaam geschraapt wordt. Guasha stimuleert het ontgiftingsmechanisme, bevordert de bloedsomloop en zet de energiestroom open, zodat de plaatselijke verzuring zich oplost. Daardoor gaat de weerstand omhoog. 

Bij de behandeling wordt een speciale guasha-olie op de huis gebracht. Daarna wordt er met een speciale jaden schraapsteen "geschraapt". De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn, verschijnen bloeduitstortingen (sha) in de huid (niet op de huid). Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de uitstorting, hoe chronischer. De kleur kan van variëren van licht rood tot donkerpaars. Dit is volstrekt pijnloos. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen de 3 tot 7 dagen. 


De behandeling bestaat uit 3 delen: het openen van de meridiaanbanen, de handreflexologie en het uitstrijken van de meridiaanbanen. 

Guasha is een geweldige therapie die voor zeer veel klachten kan toegapast worden, zowel fysieke als mentaal-emotionele klachten. 


Combi beauty Guasha gelaat+ rug-nek-schoudermassage


In China zijn schoonheid en gezondheid nauw met elkaar verbonden. Daarom is er dan ook uit de traditionele schraaptherapie een speciale ontspannende behandeling voor het gezicht ontwikkeld. Deze uiterst zachte techiek heeft als doel om de enrgiedoorstroming, de doorbloeding en de lymfe-circulatie in het gezicht te verbeteren. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageenproductie, een betere doorbloeding en het verwijderen van afvalstoffen en toxines. 

Deze therapie wordt enkel aageboden in combinatie met een half uur rug-nek-schoudermassage. 


Cupping of vacussage


Cuppingmassage of vacussage is afkomstig uit de Traditionele Chinese Geneeskunst en heeft zijn plaats gevonden in de moderne verzorgingswereld. Cupîng is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van de patiënt gecreëerd wordt. 

Doordat de huid vacuüm wordt getrokken, wordt de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd, waardoor het behandeld gebied min of meer verdoofd wordt. Het is mogelijk dat de patiënt een 4-tal dagen lichte napijn heeft. Deze hesteltijd wordt wel elke keer korter. 

De behandeling is niet altijd geschikt voor cliënten met een hoge bloeddruk en bij zwangerschap. Bij spataderen worden de benen beter niet behandeld. 

Na de behandeling zijn blauwe tot zwarte plekken normaal. Deze verdwijnen vanzelf na een 7-tal dagen. 

de therapie wordt gebruikt om "stagnatie" te verlichten. Het wordt gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Cupping wordt ook gebruikt om pijn aan de nek, rug, schouders en spieren te behandelen. Deze behandeling werkt ontspannend en vermindert cellulitis. Bovendien worden met de cuppingtechnieken gifstoffen (tosines) aan het huidoppervlak gebracht, waardoor ons lichaam ze veel eenvoudiger kan verwijderen. Door cupping wordt tevens lactaat afgedreven en krijgt de spier terug voldoende zuurstof. 


​​​​​​​